Alt is more!
 
Buy tickets now!

News

Check out a cool party reportage

Alternative Party 2009 reportage by "zuulkuul" at YouTube. Thanks for sharing this! You can still add your pictures to our web 2.0 page.


Compo results at Pouet

Here are the results for all of the compos. Great amount of entries with a lot of variety this year. Congratulations to all the winners!


Thank you for great event

This years event is now over. Alternative Party wants to thank all the visitors, speakers, artists, sceners, exhibitors, sponsors, partners and ALL of you for a warm and lovely event we got.


Suomeksi

Alternative Party 2009 - 23.-25. lokakuuta 2009 - Kaapelitehdas, Helsinki.

Alternative Party on demoparty ja digitaalisen kulttuurin festivaali, joka kokoaa yhteen luovat digikulttuurin liekinkantajat, kuten ohjelmoijat, visualistit, muusikot, suunnittelijat, tutkijat ja intohimoiset harrastajat.

Luvassa inspiroitumista tulevaisuuden ihmeiden toteutukseen, ja nostalgista testailua viimevuosikymmenten koneiden äärellä. Demoskenen mestarit kilpailevat luovan ohjelmointikulttuurinsa tuloksilla, eikä satunnaiseltakaan vierailijalta lopu katsominen kesken.

Tunnelma oli hyvin positiivinen ja lämmin!

Vilkaise myös ALT-blogi, viimevuoden kuvagalleria 2008, tulokset 2008 englanniksi, YouTube-kanava ja liity tapahtumasivullemme Facebookissa ja Demoparty.netissä.

Ohjelma

Tapahtuma tarjoaa tänä vuonna kansainvälisesti korkeatasoista ja mielenkiintoista ohjelmaa, kuten maailmanluokan erikoisvieraitamusiikkiesityksiä, demoscene-kilpailuja, teknologia- ja taidenäyttelyn sekä työpajoja ja muuta ohjelmaa. Tapahtuma toimii lämminhenkisenä kohtaamispaikkana alan ihmisille sekä kannustaa luovuuteen ja ennakkoluulottomaan ajatteluun. Osa ohjelmasta, kuten ulkomaalaisten vierailijoiden luennot ovat englanniksi. Tapahtumassa pärjää mainiosti kuitenkin myös suomeksi.

Alternative Party syntyy pitkälti kävijöiden luomisvoiman ansiosta ja kutsummekin kaikki kiinnostuneet mukaan tuomaan teoksiaan esille taidenäyttelyyn ja eksoottisia laitteita näytteille tietokonenäyttelyyn. Jos haluat mukaan, lue lisää. Sivun alussa tiedot ovat englanniksi, mutta seuraavat lopussa suomeksi, kelaa sivu puoliväliin.

Erikoisvieraat 2009: Sophie Wilson ja Jeri Ellsworth

Sophie Wilson asuu Lontoossa ja työskentelee Broadcom-yrityksessä. Hänen käsialaansa ovat useat suositut prosessorit. Hän on kehittänyt muunmuassa Acornin ensimmäisen prototyypin 1978 sekä ARM prosessoreita. Sophie on luvannut tuoda mukanaan myös jotakin ihmeteltävää ja odottelemmekin ensimmäisiä ARM prototyyppejä nähtäväksemme.

USA:sta Suomeen saapuva Jeri Ellsworth tunnetaan Commodore 64 -hakkerina sekä suosiota saaneesta sarjassa The FatMan and Circuit Girl, jota hän juontaa George Sanderin kanssa. Jeri on lupautunut tekemään myös yhden jakson kyseistä ohjelmaa Alternative Partyilla.

Muita kohokohtia

Pääartistina kyberpunk-rockbändi Dope Stars Inc Italiasta. Esiintyy perjantaina 23.10. klo 23. (Lisätiedot musiikista englanniksi.)

Yritysseminaari ja verkostoitumisillallinen digitaalisen alan asiantuntijoille perjantaina 23.10. klo 16-20.

Perhepäivä sunnuntaina 25.10., johon toivotamme tervetulleiksi koko perheen nauttimaan isän ja äidin nuoruusvuosien tietokoneista ja muusta ohjelmasta.

Muista myös päivittää henkilökohtainen käyttöjärjestelmäsi: lataa itseesi BRIIM-kielikylvyssä italian ja espanjan kieli lauantaina ja sunnuntaina klo 10-12.

Ja paljon muuta! Ohjelmaa on yötä päivää perjantaista sunnuntaihin. Katso koko festivaaliohjelma täältä (englanniksi).

Voit ottaa myös varaslähdön: Kaikille avoin, ilmainen lämmittelyklubi torstaina 22.10 klo 19-23 Kaapelitehtaalla, Hima&Sali-ravintolassa. Tervetuloa!

Teema - Man Meets Machine

Kyberpunk viittaa tieteisfiktion tulevaisuudenkuvissa aikaan, jossa korkealle kehittynyt teknologia ja arkisen karu alamaailma kohtaavat, usein jo useammassa sukupolvessa. Ihmisruumiin ja sen kykyjä ja kestävyyttä kasvattavan teknologian rajat hälvenevät. Samoin katoaa ruumiille - ja teknologialle - annettu raja. Maailman muuttuessa muistuttamaan yhä elävämmin tieteiskirjoja, joita olemme nuorempina lukeneet, on mielenkiintoista pysähtyä tarkastelemaan, kuinka kyberpunkia elämämme nykyisellään onkaan. 

Liput

Tapahtuma on ikärajaton, mutta suunnattu aikuisille. Alle 12-vuotiaat lapset maksutta sisään aikuisen seurassa päiväsaikaan lauantaina ja sunnuntaina. Liput ennakkoon alkaen 35 €. Liput kannattaa hankkia etukäteen nettikaupastamme!

Kuten demopartyilla yleensäkin, tapahtumapaikalla voi yöpyä. Täyden partykokemuksen, hiljaisemman nukkuma-alueen, aamukahvit ja pöytäpaikan saat ostamalla Edgerunner's Party Experience -lipun, hintaan 42-55 euroa. Rajoitettu määrä, vain etukäteismyynnissä.

Lisäpalvelut ja sijainti

Alternative Party 2009 järjestetään Helsingin kaapelitehtaalla, Merikaapelihallissa. Tarkista sijainti tästä Google Mapsin kartasta. 

Tapahtuman lisäpalveluihin kuuluvat muunmuassa:

 • LAN- ja WLAN-tietoliikenneyhteydet.
 • Useita ruokailumahdollisuuksia sekä alueella että sen läheisyydessä.
 • Baari, kahvila ja pizzeria.
 • Ystävälliset järjestyksenvalvojat.
 • Hyväksymme käteisen, pankkikortit, VISA, VISA Electron, MasterCard ja Maestro.
 • Kaapelitehtaan alueella on yleisiä parkkipaikkoja.
 • ALT-kauppa - myynnissä kiinnostavia Alt-tavaroita.
 • Info vastaa kaikkiin kysymyksiisi, myös suomeksi!
 • Suihkut.
 • Nukkuma-alueet.
 • Naulakko.

Apua!

Kaikki digitaalisesta kulttuurista kiinnostuneet, tervetuloa Alternative Partyille!

Blog posts

What's next?

Alternative Party 2009 has ended. What's next? Read more …


Jeri Ellsworth invites YOU to Alternative Party 2009!

Our special guest Jeri Ellsworth has created an entertaining invitation video to all of you - she urges - or even threatens - you to come to Alternative Party 2009! Read more …


MSX

MSX Info Update -tapahtuma keskittyy MSX-standardin mukaisiin kotitietokoneisiin ja kaikkeen, mitä niillä voi tehdä... Yleiseen harrastamiseen, ohjelmointiin, pelaamiseen, demoihin, keräilyyn jne. Read more …