Alt is more!
 
Buy tickets now!

News

Check out a cool party reportage

Alternative Party 2009 reportage by "zuulkuul" at YouTube. Thanks for sharing this! You can still add your pictures to our web 2.0 page.


Compo results at Pouet

Here are the results for all of the compos. Great amount of entries with a lot of variety this year. Congratulations to all the winners!


Thank you for great event

This years event is now over. Alternative Party wants to thank all the visitors, speakers, artists, sceners, exhibitors, sponsors, partners and ALL of you for a warm and lovely event we got.


Perhepäivä sunnuntaina 25.10.

Alternative Partyjen perhepäivä on suunnattu vanhemmille ja perheen pienimmille - sekä toki myös lapsenmielisille. Tietokoneet, digikulttuuri ja elektroniikka yhdistävät sukupolvia vaarista vauvaan.

Perhepäivän ohjelma on suunniteltu perheen nuorimmat huomioon ottaen. Ota siis lapset mukaan Kaapelitehtaalle sunnuntaina 25. lokakuuta klo 10-16 tutustumaan vanhoihin tietokoneisiin, digikulttuuriin ja demosceneen!

2009/tl_files/decorations/perhepaiva.jpg

Ohjelma

Teknologianäyttely

Outoja tietokoneita ja vaikka millaisia vempeleitä: tule ihmettelemään koko perheen voimin äidin ja isän nuoruusvuosien Commodore 64:sta, MSX:ää, Amigaa, Unixia, kottaraispönttö-Appleja ja muita koneita! Lisäksi robotteja, supertietokone, sähköauto ja muuta teknologiaa! Kyse ei ole museosta vaan koneita saa kokeilla ja niillä pääsee pelaamaan. Sunnuntaina klo 10-15.

Katso tarkemmat tiedot näyttelyn sisällöstä täältä. (englanniksi)

Kyberpunk-taidenäyttely

Altpartyjen toinen näyttelyosio koostuu mediataiteesta, digitaalisista kokeiluista ja kyberpunkvempeleistä. Taidenäyttelyssä esineitä ei saa tassutella ellei lupaa ole erikseen annettu, mutta hassua ja outoa nähtävää ja kuultavaa riittää seinälle heijastettavista peleistä ja piirrettävästä monimediaisesta installaatiosta musiikkiin ja kummallisiin kyberpunkviritelmiin. Sunnuntaina klo 10-15.

Katso tarkemmat tiedot näyttelyn sisällöstä täältä. (englanniksi)

Tietokonerakentelupaja

Kerrankin on lupa rikkoa ja kasata, liimata, teipata ja ruuvata - kyllä, juuri sitä kaikkea, mitä et antaisi lapsesi tehdä kotona! Olemme keränneet paikan päälle tuhottavaksi kelpaavaa materiaalia ja aiomme antaa lapsille vapaat kädet tutkia saako tietokoneen osista tehtyä taidetta.

Non-stop työpaja sunnuntaina klo 10-13 välillä, valitse itsellesi sopivin hetki osallistua lapsesi kanssa. Sopii myös aikuisille.

Turvallisuusohjeet: Lapset vain aikuisen seurassa! Älä jätä lastasi yksin työpajaan. Mitä pienempi lapsesi on, sitä huolellisemmin pyydämme valitsemaan romukasasta taiteellisen työstön kohteeksi tulevat tietokoneosat, sillä kasassa saattaa olla pieniä osia tai osat voivat sisältää teräviä kulmia. Käytä harkintaa työkalujen antamisessa lasten käyttöön.

CyberPet-näytös

Robottilemmikit eri aikakausilta ja valmistajilta esittäytyvät. Tämä saa pohtimaan mitä kaikkea tulevaisuuden robottilemmikit voivatkaan olla.

Tule ihailemaan lemmikkejä sunnuntaina klo 12.

Voit myös tuoda oman kyberlemmikkisi näytteille! Ilmoittautuminen sunnuntaina kello 11 mennessä infopisteessä.

Pikku Kakkonen goes open source

Maailma on pullollaan lastenkirjoja ja lastenmusiikkia, mutta missä ovat kokeelliset, enemmän tai vähemmän interaktiiviset digitaaliset pläjäykset?

Pikku kakkosen elämysmaailma on Yleisradion pienten lasten palvelu. Se on rakennettu oman teknologian päälle, minkä ansiosta palveluun voi nopeasti ja saumattomasti liittää kaikenlaista erilaista sisältöä. Yleisradiolla ei ole tarvetta pitää kehittämäänsä teknologiaa itsellään, päinvastoin sen avaaminen kohti open sourcea mahdollistaa uudenlaisia yhteistyömahdollisuuksia erilaisten sisällöntuottajatahojen kanssa.

Aikuisille - ja erityisesti nörttivanhemmille - suunnatussa, keskustelupainotteisessa esityksessä käydään läpi Pikku kakkosen elämysmaailman kokeellisempia sisältöjä ja avataan pohjateknologiaa. Kahvilan lavalla sunnuntaina klo 11.

Psykoosi

2009/tl_files/decorations/vahasammakko-124px.jpgPsykoosi on tila, jossa todellisuudentaju hämärtyy. Ota kengät pois ja astu rohkeasti peremmälle!

Järjestetty yhteistyössä Mind Altering Gamesin kanssa. Tilan ideointi ja sisustussuunnittelu: Siiri Koski. Tilan ideointi ja seinäkankaat: Kuvataiteilija Anna Knappe.

Opi italian kieli päivässä

Kielikylpy, ohjaajana Reidar Wasenius. BRIIM Lingua Spa -kielikylpylässä opit puhumaan uutta kieltä päivässä. Menetelmä perustuu siihen että osallistujat uppoutuvat täysin opittavaan kieleen ja puhuvat sitä kahdeksan tunnin ajan klo 9-17. Alternative Partyillä Lingua Spa -ohjaaja Reidar Wasenius ohjaa kahden tunnin hauskan ja tehokkaan johdannon italian kieleen sunnuntaina klo 10-12.

Aiempi kokemus k.o. kielistä ei ole tarpeen. Sopii 10-110 -vuotiaille.

Info

Aika Sunnuntai 25.10. klo 10-15
Paikka Merikaapelihalli, Kaapelitehdas, Helsinki (Tallberginkatu 1 C)
Ikäsuositus 4-vuotiaasta ylöspäin, huoltajan tai muun aikuisen seurassa.
Hinta 10 €/perhe (1-2 aikuista ja vähintään yksi lapsi).
Lisätiedot Lisätiedot ruoka-, juoma- ja muista palveluista täältä.

Huomaa, että myös viikonloppulipuilla alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi mukaan päiväsaikaan lauantaina ja sunnuntaina.

Blog posts

What's next?

Alternative Party 2009 has ended. What's next? Read more …


Jeri Ellsworth invites YOU to Alternative Party 2009!

Our special guest Jeri Ellsworth has created an entertaining invitation video to all of you - she urges - or even threatens - you to come to Alternative Party 2009! Read more …


MSX

MSX Info Update -tapahtuma keskittyy MSX-standardin mukaisiin kotitietokoneisiin ja kaikkeen, mitä niillä voi tehdä... Yleiseen harrastamiseen, ohjelmointiin, pelaamiseen, demoihin, keräilyyn jne. Read more …