Alt is more!
 
Buy tickets now!

News

Check out a cool party reportage

Alternative Party 2009 reportage by "zuulkuul" at YouTube. Thanks for sharing this! You can still add your pictures to our web 2.0 page.


Compo results at Pouet

Here are the results for all of the compos. Great amount of entries with a lot of variety this year. Congratulations to all the winners!


Thank you for great event

This years event is now over. Alternative Party wants to thank all the visitors, speakers, artists, sceners, exhibitors, sponsors, partners and ALL of you for a warm and lovely event we got.


MSX

2009-10-06 16:00 by Altparty Admin (0 comments)

MSX Info Update -tapahtuma keskittyy MSX-standardin mukaisiin kotitietokoneisiin ja kaikkeen, mitä niillä voi tehdä... Yleiseen harrastamiseen, ohjelmointiin, pelaamiseen, demoihin, keräilyyn jne.

MSX standardi kehitettiin vuonna 1983. Suomessa siitä tuli kohtuullisen yleinen, vaikkakaan se ei kilpailussa onnistunut päihittämään aikaisemmin julkaistua Commodore C64 konetta. Suomessa yleisimmät MSX-mallit olivat Spectravideo SVI-728, SVI-738, Sony HitBit ja Canon V20. Jonkun verran Suomessa kuitenkin myytiin myös Toshiba ja Yamaha merkkisiä MSX-koneita.

Myöhemmin MSX-standardia on laajennettu alaspäinyhteensopivilla MSX2, MSX2+ ja MSX tR määrityksillä. Ohjelmoinnin helppous yhdistettynä mainioihin peleihin on tehnyt MSX:stä ehdottomasti muistamisen arvoisen koneen ja tätä muistoa MSX Info Update on vaalinut jo monen vuoden ajan. MSX2-tietokoneita ei Suomeen tuotu virallisesti kuin kourallinen ammattikoneeksi videon käsittelyä varten ja uudempia koneita ei tuotu ollenkaan. Käytännössä siis lähes kaikki harrastajien koneet on sittemmin hankittu ulkomailta.

MSX Info Update sai alkunsa 90-luvun alkupuolella, kun nykyiset pääjärjestäjät pakkasivat MSX-diskettinsä autoon ja lähtivät metsästysmatkalle kiertämään Etelä- ja Keski-Suomea metsästäen muita MSX2-tietokoneiden käyttäjiä. Tähän aikaan Internet ei vielä ollut tavallisen tossunkuluttajan ulottuvilla ja PD-listat, kaverilistat ja disketit vaihtoivat omistajaa lähinnä postin välityksellä.

Muutamana kesänä suoritetun kierroksen jälkeen rupesimme vakuuttumaan siitä, että MSX-partyille voisi hyvinkin olla kysyntää jos joku vaan sellaisen järjestäisi, joten tuumasta toimeen... Parina ensimmäisenä vuotena järjestimme kokoontumisen ihan omissa nurkissamme nimellä "MSX makkaran polttajaiset" kunnes totesimme kasvaneemme niin isoksi poppooksi, että emme ihan sujuvasti enää mahtuneet pihagrillin ympärille pelailemaan.

Muutaman taukovuoden jälkeen päätimme ottaa hommaan uuden lähestymistavan ja kutsuimme partyt pystyyn Oulunkylän vanhalle seurahuoneelle ja siitä lähti MSX Info Update liikkeelle sellaisena kuin se nykyisin tunnetaan: Rento tunnelma, paljon MSX-tietokoneita, mukava paikka vaihtaa kuulumisia muiden harrastelijoiden kesken sekä hyvä paikka ostaa, myydä ja vaihtaa MSX-koneita, oheislaitteita ja ohjelmia. Viimevuosina myös järjestetyn ohjelman määrä on ollut jonkun verran kasvussa. Partyillä on nähty mm. vieraita ympäri maailmaa, pelikilpailuja, demoshow, luentoja, helikopterinlennätyskilpailu, sekä kansainvälisestikin erittäin laadukas demokompo sekä musakompo. Nimensä mukaisesti uusimmat ohjelmat ja oheislaitteet ovat myös aina olleet esillä ja vapaasti kokeiltavana. Vuosien varrella paikalla on nähty myös mittava kokoelma keräilyharvinaisuuksia.

Tänä vuonna MSX Info Update team järjestää Alternative partyillä MSX-pöydän, jonne voi tulla kokeilemaan koneita ja tutustumaan MSX-maailmaan.

Ensi kesänä sitten MSX Info Update on koko komeudessaan täällä taas. Jos 8-bittinen maailma aiheuttaa lämpimiä tunteita, niin toivottavasti myös Sinä pääset paikalle. Tuttuun tyyliimme tarjoamme kahvit ja suun makeaksi kaikille paikalle vaivautuneille... eikä edes maksa kuin sen vaivan.

Jos haluat varmistaa, että kyseinen tapahtuma ei pääse menemään ohi, niin pistä mailia järkkäreille osoitteeseen nyyrikki@gmail.com ja lisäämme sinut postituslistallemme.

- MSX Info Update team

Aiheesta muualla

Add a comment

Comments

*
*
What is the sum of 5 and 1?*

Blog posts

What's next?

Alternative Party 2009 has ended. What's next? Read more …


Jeri Ellsworth invites YOU to Alternative Party 2009!

Our special guest Jeri Ellsworth has created an entertaining invitation video to all of you - she urges - or even threatens - you to come to Alternative Party 2009! Read more …


MSX

MSX Info Update -tapahtuma keskittyy MSX-standardin mukaisiin kotitietokoneisiin ja kaikkeen, mitä niillä voi tehdä... Yleiseen harrastamiseen, ohjelmointiin, pelaamiseen, demoihin, keräilyyn jne. Read more …