Alt is more!
 
Buy tickets now!

News

Check out a cool party reportage

Alternative Party 2009 reportage by "zuulkuul" at YouTube. Thanks for sharing this! You can still add your pictures to our web 2.0 page.


Compo results at Pouet

Here are the results for all of the compos. Great amount of entries with a lot of variety this year. Congratulations to all the winners!


Thank you for great event

This years event is now over. Alternative Party wants to thank all the visitors, speakers, artists, sceners, exhibitors, sponsors, partners and ALL of you for a warm and lovely event we got.


Naisena Miesten Maailmassa?

2009-04-02 00:41 by Pirita Paananen (0 comments)

 Juttelin K.n kanssa ja hän ehdotti, että kirjoittaisin jo "hieman" loppuun kuluneesta aiheesta, eli siitä, millaista on olla tyttönä "miesten" maailmassa. Aihe sinällään on mielenkiintoinen, mutta ehkä hieman loppuun kulutettu. Muistan vastanneeni tätä aihetta koskeneisiin kysymyksiin lehdistölle ensimmäisen kerran vuonna 2002 ja sen jälkeen olleeni mukana valtakunnallisen radiokanavan haastattelussa aiheesta, kuvattavana aiheesta erilaisissa yhteyksissä - ja äärimmillään suorassa lähetyksessä kertomassa aiheesta.
 Voisin siis sanoa vastanneeni näihin kysymyksiin jo useampaan otteeseen, joten toistan sanomani vain lyhyesti:
 "Miksi minua kiinnostaa tietokoneet?"
 - miksi ketään kiinnostaa yhtään mikään? Ne nyt sattuu olemaan kivoja.
 "Onko sinusta ollut hankalaa tunkea 'miesten alalle'?"
 - Ei. Miksi se olisi? Miehet ovat olleet hyvinkin ihania ja tukeneet minua niin monissa asioissa, auttaneet ja opettaneet. Varmasti tämä kaikki on naisena ollut helpompaa, kuin mitä tämä olisi ollut miehenä.
 "Mikä sinut sai kiinnostumaan tietokoneista?"
 - Miksi jotkut ovat kiinnostuneita neulomisesta?

 Verkossa on kaikesta huolimatta helppoa piiloutua androgyynin aliaksen taakse ja olla tulematta tuomituksi tai arvioiduksi heti kättelyssä sukupuolensa takia. Tämä on osaltaan vapauttanut verkossa olemista ja sitä kautta ihmisiin tutustumista.
 Toki verkon mahdollistamassa anonymiteetissä on omat huonot puolensa, et koskaan voi olla varma. Tai ainakin näin kukkahattutädit kertovat. - Pohtiessani verkkoa ja anonymiteettiä huomasin ylittäneeni sen rajan 'anonyymi' jo aika päivää sitten. En ole enää vuosiin juurikaan käynyt täysin anonyymia keskustelua ihmisten kanssa. Silloin kun aloitin netin käytön, 1990-luvulla, juuri nämä täysin anonyymit keskustelut olivat se paras juttu. Pidin siitä, etten tiennyt toisesta mitään, eikä toinen tiennyt minusta. Oli vapauttavaa käydä keskusteluja maailmankatsomuksesta ja filosofoida yömyöhään ihmisten kanssa, joista ei oikeasti tiennyt mitään, ei edes sukupuolta.
 Nyt, vuosia myöhemmin, huomaan, että tämä kasvoton anonyymi keskustelu on kadonnut. Verkosta on tullut sosiaalinen tapa, yhteydenpitoväline ja kokoontumispaikka. Toki käyn edelleenkin näitä keskusteluja aika ajoin, anonymiteetti on vain vaihtunut ystävyyteen ja luottamukseen, pitkät irkissä valvotut yöt ovat muuttuneet illoiksi ystävien ja viinin parissa... Olenko minä muuttunut, vai onko verkko muuttunut? Olenko liian tuttu tämän kaiken kanssa?

 M. sanoi kun pohdin edellistä blogi entryäni, että hän on tavallaan ajatellut tämän asian jo läpi. Hänelle verkko on se paikka missä hän tapaa ihmisiä ja on sosiaalinen. Jäin pohtimaan hänen sanojaan ja ajatusta verkosta. Ehkä tämä ei olekaan addiktio, vaan sosiaalinen tapa ja 'hengailumesta', kuten tätä yritetään selittää vanhemmille, jotka kauhistelevat nuortensa koneella roikkumista. Ja ehkä kaikki ovat oikeassa; netissäkin täytyy olla järkevä.

 Ehkä vanhemmat ovat yhä oikeassa; ei ole hyväksi valvoa yömyöhään netissä, mutta vielä pahempi on valvoa jossain ulkona jonkun jengin kanssa. Ei ole hyväksi viettää koko kesää sisällä tuijottaen näyttöä, ulkona oleminen tekisi kuulemma hyvää ja auringon valosta saa D-vitamiinia... Oli miten oli, jos tämä kaikki on tuonut minut tähän, missä olen nyt, voin sanoa olevani tyytyväinen. Olen nainen "miesten alalla", teen "poikien juttuja" ja käytin ehkä osan nuoruudestani tuijottaen näyttöä ja tutustumalla ihmisiin. Nyt olen tässä, yrittämässä jälleen kerran vastata niihin samoihin kysymyksiin, joihin ei oikeasti ole järkeviä vastauksia.
 Miksi te haluatte kerta toisensa jälkeen, että minä naisena vastaan noihin samoihin kysymyksiin? Eikö tämä asia nyt 7 vuodessa ole jo käsitelty puhki?

Add a comment

Comments

*
*
Please calculate 3 plus 3.*

Blog posts

What's next?

Alternative Party 2009 has ended. What's next? Read more …


Jeri Ellsworth invites YOU to Alternative Party 2009!

Our special guest Jeri Ellsworth has created an entertaining invitation video to all of you - she urges - or even threatens - you to come to Alternative Party 2009! Read more …


MSX

MSX Info Update -tapahtuma keskittyy MSX-standardin mukaisiin kotitietokoneisiin ja kaikkeen, mitä niillä voi tehdä... Yleiseen harrastamiseen, ohjelmointiin, pelaamiseen, demoihin, keräilyyn jne. Read more …